گروه سیاسی: نخستین نشست خبری دکتر مسعود پزشکیان نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران، عصر روز دوشنبه در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد و در ابتدای این نشست خبری، ریی دولت چهاردهم طی سخنانی اظهار کرد: سوال میشد که چرا جلسه نمیگذارید من میگفتم بگذارید یکسری کارها را انجام دهیم، بعد جلسه میگذاریم.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،وی تاکید کرد: مبنای کار خود را بر وفاق و وحدت گذاشتیم؛ البته کار سختی هست و الان گیر دهید میتوانید، چیزی پیدا کنید که نقد شود. به دنبال آدمهایی گشتیم که تجربه و سابقه داشته باشند. جناح و دسته را دنبال نکردیم. از مجلس هم بابت همکاری قدردانی میکنیم. رهبری نیز خیلی کمک کردند. روند کار را با این نگاه ادامه میدهیم؛ این به معنای این نیست که خطا نداریم بلکه تلاش میکنیم کمترین خطا را داشته باشیم.
باید مسائل خود با دنیا از جمله FATF و برجام را حل کنیم
در ادامه نشست خبری، پزشکیان در پاسخ به اولین پرسش از خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه موانع طرح وی در زمینه راهاندازی اتحادیه کشورهای اسلامی، اظهار کرد: واقعیت این است که در جوانی وقتی دانشگاه بودم این موضوع در ذهنم بود که چرا نباید ما مسلمانان با هم به شکلی در ارتباط و همکاری و همراهی باشیم که دیگر کشورها حسرت آن را بخورند؟ چرا کسی که در کشورهای اسلامی است نتواند به راحتی میان دیگر کشورهای اسلامی تردد داشته باشد؟ این امر به معنای زیر سوال بردن امنیت و اقتدار و مرزها نیست اما همین تردد آسان باعث تقویت نگاه و زبان مشترک میشود و بازار مشترک ایجاد میکند.
وی همچنین درباره برنامه دولت چهاردهم برای حل مشکلات معیشت مردم، افزود: در گام اول باید اختلافات داخلی را حل کنیم و اعتماد و اطمینان برای تولیدکنندگان و سرمایهگذاران فراهم کنیم و به نوآوران و نخبگان فضا دهیم. مسائل خود با دنیا از جمله در زمینه FATF و برجام را حل کنیم تا کشور را به آن چشماندازی که رهبری معظم انقلاب بیان کردند برسانیم.
نامهای را برای حل موضوع FATF به مجمع تشخیص مینویسم
پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه دولت چهاردهم چطور میتواند با رفع ناترازیها به رفع فقر و بهبود اقتصاد کمک کند، پاسخ داد: چارهای جز حل بحث اف ای تی اف نداریم. حتما در این باره نامهای به مجمع تشخیص مینویسم تا این مسئله دوباره در دستور کار این مجمع قرار بگیرد تا بتوانیم حلش کنیم و باید حلش کنیم.
وی ادامه داد: در سفر به عراق و اقلیم کردستان و سایر شهرهای عراق درباره انجام پروژههای مشترک به توافق رسیدیم عین همین کار را میتوانیم با سایر همسایگانمان داشته باشیم.
رئیسجمهوری تاکید کرد: لازمه رشد اقتصادی ایجاد بازار آزاد برای انتقال سرمایههای خارجی به داخلی است، حتما بر مبنای حکمت و مصلحت اقدام میکنیم.
با چین یک شریک کاملا همراه و استراتژیک خواهیم بود
پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار CCTV چین مبنی بر اینکه آینده روابط ایران و چین را چگونه ارزیابی میکنید، بیان کرد: در رابطه با چین هم تا حالا ارتباط خوبی داشتیم. بیشتر ارتباطات ما با چین و روسیه و کشورهای همسایه است. کاری که چین درخصوص میانجی گری بین ما و عربستان سعودی انجام داد برای حل اختلافات یک گام مثبت برای تقویت ارتباطهای منطقه ای بود. موافقتنامه مشترک ۲۵ ساله بین ایران و چین یکی از جاهایی است که باید متمرکز شده و اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: من به عنوان رئیس جمهوری مصمم هستم آنچه نوشته شده و قرار بود اجرایی شود را عملیاتی کنیم. راههای ارتباطی بین کشورهای منطقه شکل گرفته و میتواند هدف چین در دسترسی به بازار ما و ارتباط ما با چین را تکمیل کند. ما شاهراههایی را میخواهیم ایجاد کنیم که در جاده ابریشم بود. ما با چین یک شریک کاملا همراه و استراتژیک خواهیم بود و آن را تقویت خواهیم کرد. تلاش میکنیم آنچه نوشته شده را عملیاتی کنیم و همکاری افزایش پیدا کند.
حتما از جوانان، بانوان و مذاهب در مناصب دولتی استفاده میکنم
رئیسجمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه هممیهن مبنی بر اینکه میانگین سنی وزراتخانهها بالاست آیا از نیروهای جوان در بقیه مناصب دولتی استفاده خواهید کرد، گفت: حرفتان کاملا درست است. میانگین سن وزرا را ۵۵ سال تعیین کردیم اما خب ۲۰ تیم سوابق را بررسی کردند و بیش از ۱۰ هزار ساعت کار کردند تا درنهایت برخی افراد را انتخاب کردند. در ارزیابیها همین میانگین سنی درآمد که شما بیان کردید. بیثباتی در مدیریت و عمر پایین مدیران دولتی در این مسیر مشکل ایجاد کرده است. وقتی مدیران پله پله بالا نمیآیند به همین وضعیت مبتلا شدهایم.
وی ادامه داد: کاری که از این پس ادامه میدهیم این است که حتما از نخبگان و جوانان در کنار خودشان داشته باشند تا طی این مدت در کنار معاونان دستگاهها تجربه کسب کنند. در عین حال با نصب جوانان سعی در آموزش مهارت اجرا و سلسله مراتب اداری داریم. دادن پست سازمانی و حقوق کفایت نمیکند چون مسوول سازمان باید تربیت و ارتقاء نیروی سازمانی را انجام دهد نه اینکه در صورت اشتباه کردن یک نیرو، آن نیرو را کنار بگذارند و نفر دیگر را انتخاب و منصوب کند.
اسرائیل در مقابل دیدگان دنیا نسلکشی میکند
پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره مبنی بر اینکه در این شرایط جنگی اسرائیل علیه غزه، آیا ایران موشکهایپرسونیک به یمن داده است؟ بیان کرد: اکنون رفتن نیروی انسانی به یمن با یک هفته تاخیر صورت میگیرد. یعنی یک انسان به یمن به راحتی نمیتواند برود حال چگونه یک موشک از ایران به یمن رفته و اینها ندیده اند. اصلا چنین چیزی نیست. ما اصلا از این موشک در ایران نداریم، اینکه اینها توان پیدا کردند تا این موشک را داشته باشند کار یک روز و یک هفته و یک سال نیست. علم و مهارت در طی زمان به دست میآید.
وی اضافه کرد: بدست آوردن این تکنولوژی در طول یک سال جنگ غیرممکن است. اما اینکه ما با هم هماهنگ هستیم و به هم کمک میکنیم. اسرائیل در حال نسل کشی بوده و زن و بچهها را میکشد و ما نسبت به آن اعتراض داریم. دنیا ایستاده و در مقابل دیدگان دنیا آنجا نسل کشی کرده و هیچ کس جلوی آنها را نمیگیرد. امریکا و اروپا نیز به اسرائیل هم موشک میدهند و هم بمب میدهند، هم از ان دفاع میکنند. اگر اینها نسبت به اسرائیل و امنیت آن نگران هستند چرا نسبت به مردم بی گناه که ترور میشوند، نگران نیستند. رئیس جمهوری تاکید کرد: حقوق بشر و دنیای متمدن نباید اجازه دهد یک عده با قدرت خود اینگونه مردم بی گناه را بمباران کرده و بعد بگویند ایران به آنها موشک داده است. اینها خودشان میدانند که ایران نمیتواند موشکهایپرسونیک به یمن ارسال کند. ما از آن نوع موشک اصلا در ایران نداریم. وی بیان کرد: ما ماهواره به آسمان میفرستیم، قدرت موشکی داریم؛ اما اینکه ما به آنها موشک دهیم، اینگونه نیست. آنها تکنولوژی دارند و آنها خودشان تولید میکنند. اینکه باهم ارتباط داریم درست است. ما باهم در یک نگاه هستیم. آنها قوانین بین المللی را خودشان رعایت کنند. کجای قوانین بین المللی اجازه داده زن و کودک را کشته و بیمارستان را بمباران کنند، آیا اینها انسان هستند.
روند فعلی غیرقابل ادامه است
پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرگزاری دانشجو مبنی بر سخنان وی در زمینه انتقال پایتخت و موانع انجام آن و نیز توجه به مسئله ساخت مسکن در تهران، اظهار کرد: توسعه ساده است؛ یعنی تعادل بین منابع و مصارف. اگر تعادلی در این زمینه نداشته باشیم قطعاً به مشکلات بسیار بزرگی برخورد میکنیم. اگر کاهش بارندگی داشته باشیم قطعاً به مشکل آبرسانی میخوریم. اگر به فرونشست زمین توجه نکنیم به مشکل خواهیم خورد، به این مسائل باید توجه کنیم.
رئیسجمهوری افزود: ما امروز امکان بزرگی در کنار خلیج فارس داریم که بسیاری از کشورها حسرت داشتن بخشی از این خط آبی را میخورند. از این ظرفیت چرا استفاده نکنیم. باید تعادلی بین زیست محیط و تداوم زندگی ایجاد کنیم. حرفی که زدم این نیست که امروز این اتفاق رخ دهد و پایتخت را منتقل کنیم اما باید به آن موضوع هم توجه کنیم.
وی درباره امکان توقف ساخت و ساز مسکن در تهران، اظهار کرد: ساخت و ساز اینگونه نیست که یکباره متوقف شود. رسانه کارش آگاهی رساندن است نه تثبیت بیثباتی. ما در این وضعیت چه در انرژی، گاز، برق و پول به سمت فروپاشی حرکت میکنیم و باید راه خروج از این وضعیت را با کمک رسانهها، کارشناسان و متخصصان بیابیم.
در چارچوب سیاستهای مقام معظم رهبری و برنامه عمل میکنیم
پزشکیان در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه کیهان که پرسید متاسفانه تعداد زیادی از حامیان اغتشاشات در دولت منصوب شدهاند، آیا شما اطلاع دارید، گفت: چیزی که شما میگویید فتنه، معلوم نیست که واقعا فتنه باشد. شما فکر میکنید حق با شماست و طرف مقابل هم فکر میکند حق با خودش است. شما در یک جریانی، اعتراضی داشتید و طرف مقابل هم اعتراض دیگری داشت. حالا همه در چارچوب سخنان مقام معظم رهبری باید با هم برادر باشیم.
وی خاطرنشان کرد: حالا طرف مقابل شما که توانمند است نباید از توانمندیش استفاده کنیم. پس معنای وفاق چیست و چطور میتوانیم با هم وحدت کنیم. نمیشود که انسان کار کند و اشکال نداشته باشد. پزشکیان ادامه داد: شما میدانید که بنده را برای نمایندگی مجلس رد کردند چون مدعی شده بودند که بنده التزام عملی به اسلام ندارم. خدا وکیلی من به نظام و دین التزام عملی نداشتهام؟ در طول زندگیم به یاد ندارم که در چارچوب دین و قانون عمل نبوده باشم حتی در طول سالهای خدمتم به یاد ندارم که یک هفته هم مرخصی رفته باشم.
تلاش میکنیم روابط خود را با عربستان مصر و اردن تقویت کنیم
پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار المیادین مبنی بر اینکه آیا به زودی سفری به عربستان سعودی داشته یا به زودی شاهد سفر بن سلمان ولیعهد عربستان به تهران خواهیم بود، در خصوص روابط ایران و اردن چطور و همچنین این روابط چه تاثیری میتواند بر اوضاع فلسطین و پایان تجاوز اسرائیل علیه مردم غزه داشته باشد، بیان کرد: باور و اعتقاد من این است، ما باهم برادر هستیم. چرا باید باهم رفت و آمد نداشته باشیم. هر حرکتی بتواند ما را به هم نزدیک کند شخصا استقبال میکنم. تلاش میکنیم اخوت و برادری را همان طوری که پیامبر اسلام فرمودند بیشتر کنیم. حضرت علی در وصیتنامه خود میفرماید که هر اختلافی را بتوانیم بین مسلمانان حل کنیم از سالها نماز و روزه ارزش آن بالاتر است، چه با عربستان، چه با مصر و چه با اردن تلاش میکنیم روابط خود را تقویت کنیم. وی افزود: در گفت وگوی تلفنی با ولیعهد عربستان از ایشان دعوت کردیم تا به ایران بیایند. وحدت ما مسلمانان به اسرائیل میفهماند حق بمباران و نابودی کودکان و زنان در غزه را ندارد. اگر دست به دست هم دهیم اسرائیل جرات نمیکند این کارها را انجام دهد.
تلاش میکنیم قوت زندگی مردم به مشکل نخورد
پزشکیان در پاسخ به پرسش جماران درباره گرانی نان و تاثیر آن بر زندگی اقشار فرودست جامعه، اظهار کرد: ما در تمام حرفهایمان گفتهایم نگاه به کسانی است که مشکل معیشت دارند و گفتهایم که نباید معیشت مردم به مشکل بخورد. در این زمینه از ابتدای دولت تلاش کردیم مشکلات مردم و اصناف را حل کنیم که پرداخت بدهی گندمکاران، مطالبات پرستاران و نظایر آن از جمله مواردی است که تاکنون در حل کردن آنها گام برداشتیم.
وی یادآور شد: باید ناترازی و بیعدالتی را رفع کنیم. اگر این اتفاق رخ ندهد همان اقشار ضعیف، روز به روز فقیرتر خواهند شد و برای اینکه این اتفاق رخ ندهد در دولت بهویژه در کمیسیون اقتصادی برنامهریزیها میکنیم و تلاش میکنیم که قوت زندگی مردم به مشکلی نخورد.
نباید تصور کرد ما عقل کل هستیم و بقیه نمیفهمند
رئیسجمهور در واکنش به این پرسش که ابرپروژه شما و دولتتان چیست و چقدر امکان اجرا خواهد یافت، گفت: ابرپروژه نرمافزاری و سختافزاری است. نرمافزاری یعنی انسجام، وحدت، ایجاد امید، مشارکت، دوباره به صحنه آوردن مردم و از بین بردن جو ناامیدی است. مردم نباید فکر کنند اگر کسی از ما خوشش نیامد مملکت را ول کند و برود. نباید تصور کرد که ما عقل کل هستیم و بقیه نمیفهمند. بحثهای نرمافزاری خیلی پیچیدهتر از سختافزاری است. باید در اندیشه، فکر و رفتار تغییر ایجاد شود که ممکن است دههها طول بکشد.
وی گفت: بنده با مردم هستیم و خیلی برایم مهم است که مردم این باور را بپذیرند. ما همه اشتباه کردهایم و میکنیم و هیچ یک معصوم نیستیم، هنرمان باید رفع ایرادات و کار کردن با یکدیگر است. پزشکیان گفت: گروهی را برای شناسایی رانت، قاچاق، رشوه و دزدی و امثال این مسائل تعیین کردهایم. اگر بتوانیم کد ملی و کدپستی و کد زمین و قانون ۱۶۹ مکرر را به هم وصل کنیم، هیچ کس نمیتواند رشوه بگیرد و به حساب اعضای خانواده و دوستانش واریز کند چون سیستم اجازه تخلف را نمیدهد. چیزی که مردم از آن شاکی هستند رانتها، دزدیها، رشوهها و قاچاقهاست. اگر اینها درست شود، مردم به ثبات فکری و امنیتی میرسند. پزشکیان ادامه داد: اگر در حوزه سختافزاری جادهها و ریلهایمان را به گونهای درست کنیم که بتوانیم راههایمان را به هم وصل کنیم مشکلاتمان هم حل میشود.
به روابط ایران با ترکیه و کشورهای اسلامی امیدواریم
در ادامه این نشست، پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار آناتولی ترکیه مبنی بر اینکه در دولت قبلی سیاست روابط با همسایگان در اولویت بود و شما در اظهارات به این اولویت تاکید داشتید آیا دولت شما با قدرت این سیاست را ادامه میدهد و چشم انداز روابط با ترکیه را چگونه ارزیابی میکنید و در آینده نزدیک سفر به ترکیه خواهید داشت، بیان کرد: حتما، ترکیه دوست و برادر ما است. در کنار ارتباط همسایگی قوم و خویش ما است. خط کشیدند وگرنه اینور و اونور با هم یکی بودند. باورها و اعتقادات و فرهنگ ما با هم تنیده است. این انگیزه و خواست ما است که سرمایه گذاری مشترک داشته باشیم و هماهنگ شویم و این تجارت شکل بگیرد. ترکیه میتواند از طریق ایران با پاکستان و افغانستان ارتباط تجاری برقرار کند. ما باید مسیری را ایجاد کنیم که شما راحت به ایران بیایید و ما راحت به ترکیه بیاییم. این روند را با قدرت ادامه میدهم. حتما به ترکیه میآییم و هم دعوت میکنیم تا به ایران بیایند. سرمایه گذاران، سیاسیون و دانشگاهیان دو کشور باید باهم ارتباط داشته باشند. ما خیلی به روابط ایران با ترکیه و کشورهای اسلامی امیدوار هستیم.
از کرسی آزاداندیشی به دستور رهبری انقلاب دفاع خواهیم کرد
پزشکیان در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه «باوجود تاکید رهبری انقلاب مبنی بر «سیاسیبودن» دانشگاهها، چرا کرسیهای آزاداندیشی و توجه به تشکلهای دانشجویی کمرنگ شده است و حمایتی از آنها نمیشود و برنامه دولت چهاردهم در این زمینه چیست؟»، اظهار کرد: چه زمانی بوده است که ما کرسی آزاداندیشی بگذاریم؟ بارها رهبری توصیه کردند جهاد تبیین کنیم، اما متاسفانه این کار را نکردیم. در مناظرات و بحثها هم اعلام کردم که کرسی آزاداندیشی به این معنا نیست که اگر من حرفی مخالف نظر کسی گفتم ضدانقلاب شوم و از دانشگاه اخراج شوم یا از پست و شغل بیرون شوم.
وی تاکید کرد: باید ذهن خود را باز کنیم تا کنار هم قرار بگیریم. دستور خداست که باید حرفها را بشنویم و از حرفی که بهترین است تبعیت کنید نه اینکه بگویید الا و لابد این حرفی که من میگویم درست است و حق ندارید حرف بزنید.
رئیسجمهوری ادامه داد: رهبری بارها تاکید کردند، کرسی آزاداندیشی بگذارید. با زور، دعوا، بیرون کردن، اخراج کردن، تبعید کردن، مملکت درست نمیشود. با گفتوگو و شنیدن حرف درست است که مملکت درست میشود. وگرنه ما نگفتیم آدم خائن و جاسوس را به دانشگاه بیاورید.
پزشکیان یادآور شد: طوری در صداوسیما درباره عدهای حرف میزدند که فلانی که اینجا بود الان خارج است، این چیزی است که من خودم در تبریز و در دانشگاه شاهد بودم که بسیاری از دانشجویان به این دلیل که فقط اعتراض کرده بودند چرا در مدارس دخترانه آن اتفاقات میافتد – مدارسی که خود رهبری انقلاب درباره آنها دستور داده بودند که بررسی شود و هرکس مقصر است با آنان محکم برخورد کنید – آنان را دو ترم یا سه ترم محروم کرده بودند که چرا این حرفها را زدهای، چرا در این مدارس این اتفاقات میافتد، جواب دهیم. آنان مشکلی ندارند بلکه حرفی زدند که من بیعرضه نتوانستم طوری مدیریت کنیم که برای دختر مردم در مدارس مشکل ایجاد نشود و به جای محاکمه من او را که اعتراض کرده محاکمه کردهاند.
زیر بار زور نمیرویم
پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار راشا تودی مبنی بر اینکه قرار است شما سفر کنید به کشور روسیه و در اجلاس سران کشورهای عضو بریکس شرکت کنید، چقدر شرکت در این اجلاسها به تحقق اهداف اقتصادی شما کمک خواهد کرد؟ خاطرنشان کرد: ارتباط ما با روسیه و چین خوب بوده و با قدرت ادامه میدهیم و اینگونه نیست اگر با دنیا صلح کنیم دوستان خود را فراموش کنیم. این دیدارها میتواند این مصوبات و نگاههایی که شهید رئیسی داشتند را عملیاتی تر کند. مطمئنم اگر ما در بریکس و منطقه با هم تعامل کنیم تحریمهای ناجوانمردانه اثرگذار نیست. ما دوست نداریم با آنها قطع ارتباط کنیم، اما دوست نداریم کسی به ما زور بگوید و ما زیر بار زور نمیرویم.
میتوان روابط خوبی با عراق داشته باشیم
پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار العهدعراق درباره اینکه اول تشکر کنم به خاطر اینکه عراق را به عنوان اولین سفر رسمی خود انتخاب کردید؛ در سفر شما ۱۴ یادداشت تفاهم و همکاری مشترک به امضا رسید. آمریکاییها همچنان تاثیر منفی در این توافقنامهها دارند آیا ساز وکاری هست که بتوانید این توافقنامهها را اجرایی کنید به ویژه بحث راه آهن شلمچه – بصره، بیان کرد: عراق که رفتیم خیلی با هم صمیمی بودیم و احساس میکردیم از نظر فرهنگی و رفتاری و باوری شبیه هم هستیم. به خصوص در مرزها اصلا دو طرف مرز با هم قوم خویش هستند ما با هم دشمن نبوده و نیستیم. آمریکا ما را به دعوا میاندازد نباید گول آنها را خورده و باید به هم از نظر علمی و اقتصادی و فرهنگی و سیاسی کمک کنیم. این را هم در بغداد با رئیس جمهور، نخست وزیر و احزاب و اقلیم کردستان عراق مطرح کردیم. وی اظهار کرد: خیلی احساس خوبی در بصره و کردستان داشتیم. مسعود بارزانی در مهاباد ایران به دنیا آمده منم در مهاباد به دنیا آمدم، او مسعود منم مسعود هستم. ما میتوانیم خیلی روابط خوبی باهم داشته باشیم. قرار شد دو طرف امنیت را حفظ کرده و به هم کمک کنیم. آمریکا دلش میخواهد ما باهم دعوا کنیم اما اگر عاقل باشیم با هم دعوا نخواهیم کرد.
ابلاغیه برنامه توسعه برای وزرا ارسال شده است
رئیسجمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خانه ملت که پرسید با توجه به مصوبه مجلس درباره کمیته راهبری برنامه توسعه، چه زمانی جلسه تشکیل میشود، گفت: با اجازه شما قانون برنامه را برای هر وزارتخانه مشخص کردهایم، بند به بند. از مرکز تحقیقات مجلس را هم استفاده میکنیم و معاونت برنامه و بودجه نهاد را هم به آن اضافه کردیم و دستورالعملی را به وزرا ابلاغ کردم. طبق این دستورالعمل از هر وزارتخانهای یک نفر به عنوان ناظر انتخاب میشود و وزیر مربوطه بندهای برنامه را که مربوط به معاونتهایش است، تعیین کند بعد چارچوب کار تعیین و گزارش دهد و بگوید کدام بند قانون برنامه قابل اجراست و کدام بند قابل اجرا نیست تا یک ماه آینده به مجلس اعلام کنیم کدام بندها قابل اجرا نیست. وی ادامه داد: در این صورت چهار سال بعد گزارش نمیدهیم که برنامه اجرا نشده است. تیم مذکور نسبت به برنامه باید به زبان و نگاه مشترک برسند. ما روی حرفی که به مردم گفتیم، هستیم.
حل مشکلات اقتصادی به راحتی نیست
رئیسجمهور در پاسخ به پرسش صداوسیما مبنی بر اینکه بالا بودن نرخ تورم معلول افزایش نقدینگی و کسری بودجه است، برنامه شما برای حل این مشکل در بودجه ۱۴۰۴ چیست؟ همچنین اولویت اصلی دولت چهاردهم چیست؟ گفت: نرمافزاری جلوی دزدی، رشوه، رانت و قاچاق را میگیریم. این مسئله اولویت دولت چهاردهم است. اگر با مردم صادق باشیم دیگر دزدی نمیکنیم و خلافهای دیگر مرتکب نمیشویم و بسیاری از مشکلات مردم حل میشود. وی ادامه داد: حل مشکلات اقتصادی و تورم و سرمایهگذاری به این راحتیها نیست. در نهاد ریاست جمهوری ۴۰۰۰ نیروی انسانی داریم. آنها را چه کار کنیم. آنان هم تقصیری ندارند چون دولتها استخدام کردهاند. به دلیل ناآگاهی و فقدان علم مدیریت هر کسی مسوول شد، برای خودش در دستگاهها لشکر آورده است. پزشکیان ادامه داد: با مشخص شدن اهداف دولت طبق برنامه هفتم توسعه، مسوولان اجرا را مشخص میکنیم بعد چگونه اجرا کردن و چگونه پاسخ دادن را تعیین میکنیم. پرداخت بر اساس عملکرد را جایگزین خواهیم کرد. پرداختها باید بر اساس اثرگذاری و کار مفید باشد. در دولت اعلام کردهام هیات مدیرههای شرکتهای دولتی باید ضرر کار در این شرکتها را گردن بگیرند، روند گذشته را اصلاح میکنیم.
میگویند ۶۰ – ۷۰ میلیون تومان به حسابم واریز میشود
رئیسجمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگار تابناک که پرسید «چقدر حقوق میگیرید، متوسط حقوق دریافتی وزرا چقدر است و هزینههای ستاد انتخاباتیتان چقدر بود؟ چه چیزی موجب حیرت شما بعد از استقرار در نهاد ریاست جمهوری شد؟» پاسخ داد: من اصلا پول نداشتم، عدهای آمدند و به ما ارز و پول دادند اما به تیمم گفتم پولها را برگردانند تا فردا مطالبهگر شوند. خودمم خدا وکیلی نمیدانم که چه شد که این طوری شد.
وی ادامه داد: به من گفته بودند که چرا میگویی مردم بیایند پای صندوق؟ جواب دادم چون خارجیها و دشمنان تلاش میکنند مردم پای صندوقها نروند. من حاضر نیستم ایران در چشم خارجیها ضعیف دیده شود. بنده هم گفتم اگر مردم بیایند سر صندوقها به من رای میدهند و به آنان رای نمیدهند و همانطور هم شد. ۴۰ درصد دور اول به ۵۰ درصد دور دوم افزایش یافت، اتفاق بزرگی بود. مردم گول نخوردند و آنهایی هم که نیامدند دلشوره داشتند که حق هم داشتند.
پزشکیان گفت: خدا وکیلی نمیدانم که چقدر میگیرم اما میگویند ۶۰ – ۷۰ میلیون تومان به حسابت واریز میکنیم. من به پولهایی که به حسابم واریز میکنند نیازی ندارم. از من گذشته به این پولها و زمینها نیازی داشته باشم. تمام تلاشم سر بلندی ایران، ایجاد وحدت و انسجام و راحتی مردم و دفع توطئههای دشمنان است.
در اولین فرصت با مسئولان مصری گفتوگو میکنیم
پزشکیان در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار العالم مبنی بر اینکه باتوجه به اینکه جمهوری عربی مصر و ایران روابط برادرانه و تاریخی دارند، سیاست شما در تقویت روابط دو کشور چیست و سفارتخانه دو کشور چه زمانی افتتاح میشود و در خصوص جدول زمان بندی مذاکرات هستهای با کشورهای طرف، بیان کرد: کشور برادر، دوست و مسلمان مصر از خدا میخواهیم با هم رابطه داشته و در اولین فرصت ممکن با مسئولان آنان ارتباط داشته و گفت وگو میکنیم. ما مسلمانان با هم برادر هستیم. شیطان بین ما دعوا انداخته است باید با مهربانی و احسان با هم صحبت کنیم. ارتباط با مصر را تا جای ممکن استقبال میکنیم. در خصوص بحث هستهای دست طرفی است که میخواهد صلح کند یا نه. ما پایبند چهارچوب هستیم اما آنها پایبند چهارچوبی که خودشان نوشتند نیستند. ما عمل کردیم اما آنها پاره کردند. ما دنبال سلاح هستهای نیستیم اما حاضر نیستیم به ما زور بگویند. اسرائیل را تا دندان مسلح کرده و جلوی ما بگذارند و هر وقت خواستیم حرف بزنیم مثل لولو خور خوره بگویند میزنیم شما را؛ ما این را نمیپذیریم.
به دنبال ساخت سلاح اتمی نیستم
پزشکیان در ادامه این نشست، در پاسخ به سوال خبرنگار AP مبنی بر اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی دائما نسبت به تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ایران ابراز نگرانی میکند، آیا در دولت شما تولید این اورانیوم با این غنا تا چه حدی پیش خواهد رفت، بیان کرد: بارها گفتیم ما نمیخواهیم این کار را کنیم. ما نیاز تکنیکی و علمی خود را دنبال میکنیم و به دنبال سلاح هستهای نیستیم. به چهارچوب برجام پایبند بودیم و باز هم به دنبال حفظ تعهدات هستیم. آنها پاره کردند، ما در چهارچوب سازمان انرژی اتمی کار خود را پیش می بریم. آنها به تعهدی که نوشتند پایبند باشند ما هم به تعهدات خود پایبند میشویم.
رئیسجمهور در پاسخ به پرسشی درباره تماس با طرفهای منطقهای و بینالمللی پزشکیان برای توقف نسلکشی فلسطینان در کرانه باختری و نواره غزه و نتایج آن، گفت: ما هم با برادران مسلمانمان جلسه گذاشتیم و تلفنی صحبت کردیم و با وزرای خارجه و نخستوزیران و دیگران صحبت کردیم؛ آنان وعده دادند تا این هفته مساله را حل کنند و این هفته هم تبدیل شد به آن هفته و در حال وقت تلف کردن هستند. وحدت و انسجام مسلمانان به حدی نیست که به اسرائیل اولتیماتوم بدهیم که حق ندارد مردم را بکشد. رسانههایشان نیز اذهان را مشغول کردند، اما در حال زمان دادن به طرف اسرائیلی است که تا جایی که دلش میخواهد مردم را بکشد. جنگ زور، نسلکشها، آدمهای قلدر، جنگ با انسانهایی است که دم از ملیت، حقوق زن و مردم و انسانیت میزنند اما خودشان همه چیز را نابود میکنند و یک نفر هم نیست بپرسد نامرد چرا اینطور میکنید.
وزارت کشور در حال تدوین آیی نامهای درباره گشت ارشاد است
پزشکیان در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ZDF مبنی بر اینکه در خصوص گشت ارشاد در کمپین انتخاباتی خود فرموده بودید تغییراتی خواهید داد آیا گشت ارشاد جمع آوری خواهد شد و به مطالبات زنان چه پاسخی خواهید داد، بیان کرد: ما داریم تلاش میکنیم و وزارت کشور نیز آئین نامههایی را تنظیم میکند. از یک طرف اینها ما را تحت فشار میگذارند و از یک طرف نباید اجازه دهیم این اتفاقات بیافتد. در بحث زنان آنچه در توان ما است سعی میکنیم انجام دهیم. در دولت تلاش میکنیم از زنان در جایگاههای مختلف استفاده کنیم. در دولت چهار نفر از بانوان هستند. در هیچ دولتی فکر کنم چهارتا نبوده است. توصیه کردیم در معاونتها از زنان استفاده کنند و به همین شکل این روند ادامه مییابد. هر کاری از دستمان بر میآید برای استفاده از حضور زنان و بانوان انجام خواهیم داد. باید اجازه داد آرام آرام کار پیش برود. باید بین دو طرف تعادل برقرار کرد. هر دو طرف باید مقداری کوتاه آمده و بتوانیم در کنار هم قرار بگیریم.
دولتمردان آمریکایی به حقوق مردم ما احترام بگذارند
رئیسجمهور در پاسخ به آخرین سئوال که توسط خبرگزاری موج پرسیده شد مبنی بر اینکه پیام مشخص شما برای دولتمردان آمریکایی برای تعامل با آنان چیست؟ گفت: به حقوق مردم ما احترام بگذارند و برای ایران توطئه نچینند. مردم انقلاب کردند تا با عزت و سربلندی زندگی کنند. آنان کاری نکنند که این روند بهم بخورد. ما در فکر صدور انقلاب به جایی نیستیم. اگر دست از سر ما بدارند رفتار و زندگی ما میتواند برای جاهای دیگر الگو باشد اما آنها آدمهای خوب و نخبگان و دانشمندان ما را ترور میکنند و ما را وادار به انجام کارهایی میکنند و بعد میگویند اینها آدمهای خوبی نیستند.