به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا نشست بررسی تحولات سیاسی بین المللی بر بازارهای جهانی در برج فن آوری دانشگاه شریف برگزار شد.
در این نشست که با حضر عباس آشتیانی عضو هیئت رئیسه سازمان نظام صنفی و عضو اتاق بازرگانی ایران و عیسی کشاورز عضو انجمن صرافان و پوریا آسترکی کارشناس حوزه فن آوری برگزار شد مشکلات صرافان و تاثیر انتخابات آمریکا بر سیاستهای کلی اقتصادی جهان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ابتدای این نشست عیسی کشاورز عضو انجمن صرافان رمز ارز کشور با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۱۵ آبان گفت: با توجه به اینکه ۲۵ درصد تولید ناخالص دنیا و ۷۰ درصد سرمایه گذاران در این کور زندگی میکنند و یا توسط آنها مدیریت میشود اینکه چه کسی رئیس جمهور آمریکا شود بر کل اقتصاد جهان تاثیر گذار است.
وی ادامه داد: با توجه به رویکردهای انتخاباتی و برنامههایی که تاکنون دو کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا ارائه دادند به نظر میرسد ترامپ برای بازار رمز داراییها گزینه مناسب تری باشد، ترامپ به این واقعیت رسیده که در آینده این رمز داراییها و به طور کلی هر چیزی که بر بستر بلاک چین خلق شود در ۵ سال آینده نقش اصلی را در اقتصاد جهانی خواهد داشت.
کشاورز در پاسخ به سوال خبرنگار برنا در خصوص انتشار اخباری مبنی بر مسدود شدن حساب برخی صرافیها در بایننس به دلیل تحریمهای بین اللمللی که وزارت خزانه داری بر علیه ایران اعمال کرده گفت: متاسفانه عدهای وطن فروش وجود دارند که به صورت مستقیم به اوفک یا وزارت خزانه داری ایمیل میزنند و ادرس کیف پولهای الکترونیکی که منبع آن ایران است را معرفی میکنند و این ابهام را به وجود میآورند که دارد پولشویی یا فعالیت غیر قانونی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: اما تاکنون برخوردی صورت نگرفته و مشخصا خبری که چند روز پیش منتشر شد هیچ منبع خارجی نداشت و شیطنت رقبای داخلی بود که ما اسم آن را رقابت غیر منصفانه میگذاریم در واقع نیازی نیست که از خارج با صرافیهای ایرانی برخورد شود محدودیتها و عدم همکاری و تعاملی که دولت با صرافیهای رمز داراییهای داخلی دارد به اندازه کافی به فعالین این حوزه ضربه زده است. دوگانگی در مدیریت این بازارها باعث خفگی پلتفرمهای ایرانی شده و فضا برای پلتفرمهای خارجی فراهم شده است. به گفته کشاورز؛ با سیاستهای اشتباه، فرصتهای گفتگو برای بازار رمزداراییها یکی پس از دیگری در حال نابودی است.
کشاورز افزود: ما بارها سعی کردیم با دولت و حاکمیت گفتگو کنیم جلسات برگزار کنیم، اما جریانی مخالف این اتفاق است حتی به قیمت به خطر افتادن سرمایه ایرانی ها، زیرا اگر پلتفرمها و صرافیهای داخلی نتوانند نیاز مصرف ننده ایرانی را برطرف کنند آنها به سمت صرافیهای خارجی خواهند رفت و هیچ تضمینی برای حفظ سرمایه آنها وجود نخواهد داشت. عضو انجمن صرافان رمرز ارز کشور ادامه داد: ایران باید از جهانی که هیچ شباهتی با اقتصادهایی بر پایه علم به روز ندارد، خارج و با به کارگیری فناوری و دانش به سمت دنیای نوین بازارهای نظام پولی- مالی حرکت کند. در ادامه این نشست عباس آشتیانی رئیس کمیسیون رمزارز سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، گفت: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بازارهای مالی بسیاری از کشورها از جمله ایران قطعا تاثیرگذار است.
آشتیانی ادامه داد: بخشی از اظهارات این کاندیدها جنبه نمایشی دارد و مورد دیگری که در بازارهای مالی جهان اثرگذار است، نرخ بهره بانکی این کشور است. چاپ بیش از اندازه پول در آمریکا دلیلی برای تعیین کاهش نرخ بهره این کشور است. آمریکا با تغییر میزان سود نرخ بهره به دنبال هدایت نقدینگی به سمت تولید است، اما این روش خیلی پاسخگوی نظام اقتصادی این کشور نیست.
وی با اشاره به خطر رکود تورمی در آمریکا گفت: کاهش نرخ بهره در این کشور تا حدودی میتواند مقابل رکود تورمی باشد، اما نمیتوان به عنوان راهکار اصلی دانست. آشتیانی تاکید کرد: به دنبال این نوع سیاست گذاریها در آمریکا شاهد افزایش قیمت طلای جهانی بودیم که این هم برای اقتصاد این کشور چالش جدیدی در بازار مسکن و سایر بازارهای مالی و از همه مهتر داراییهای رمزارز ها، شده ایجاد میکند.
وی گفت: علاوه بر این چالشها برخی از ریسکها مانند تنشهای سیاسی و بین المللی میتواند بر روی این نوع بازارهای رمزداراییها شده تاثیر گذار باشد. رئیس کمیسیون رمزارز سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، گفت: برخی از کشورها با قانون گذاریهای جدید به دنبال حمایت از پلتفرمهای رمز ارز و بازارهای رمزداراییها هستند.
وی تصریح کرد: متاسفانه هنوز پس از گذشت سالها تلاش برای رسیدن به مسیر استفاده از بازارهای رمزدارایی ها، ایران نتوانسته از ظرفیت این بازارها استفاده کند و این فرصتها در حال هدر رفت است. آشتیانی گفت: بلاکچین و کوینها یک فناوری است و بانک مرکزی تعلل در اجرای استفاده از این بازارها را همچنان ادامه میدهد.۵۰۰ میلیون نفر در جهان در بازارهای رمزداراییها فعال هستند و حجم کل معاملات و ارزش این بازارها به ۲هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار رسیده است متاسفانه به دلیل عدم تصویب و اجرای قوانین بازارهای رمزارزها و رمزداراییها و کریپتو در ایران، پلتفرمهای خارجی در کشور ما درحال جولان دادن هستند. هدر رفت سرمایهها و فضای کسب و کار در بازارهای رمزدادایی ها؛ بزرگترین آسیب به اقتصاد کشور وارد میکند.
به گفته رئیس کمیسیون رمزارز سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، نبود پلتفرمهای بومی در کشور فضا را برای پلتفرمهای خارجی و سودبری این پلتفرمها از سرمایه سرمایه گذاران ایرانی فراهم کرده است.
در بخش دیگری از این نشست، پوریا آسترکی، پژوهشگر رمزدارایی ها، گفت: بلاکچین و هوش مصنوعی دو بال بازارهای رمزداراییها است. از این رو اتفاقی بالاتر از انقلاب صنعتی در بازارهای مالی در راه است. چیزی به عنوان پول، ضمانت، دارایی و خلق ثروت در حال تغییر به سمت کوین و بلاکچین است.
آسترکی گفت: برای تحول بازارهای مالی جهان و رسیدن به بازارهای رمزارز به ۶۵هزار میلیارد دلار سرمایه نیاز است. ارزش گذاری کل سرمایه گذاریها بر بستر بلاکچین ایجاد شده است و بازارهایی بر بستر بلاکچین در حال خلق شدن است.
به گفته این پژوهشگر؛ بزودی در کل جهان داراییهای ملکی، صنعتی و … ناگزیر بر بستر بلاکچین قرار خواهد گرفت و این یک درگیریهایی را برای تصاحب این بازار به وجود میآورد. وی گفت: قطعا کشورهای پیشرفته در حوزه بلاکچین اقدامات را شروع کرده و در این بازارها پیشتاز هستند.
آسترکی گفت: ایران هنوز به نقطه آغاز برای رقابت در این بازار هم نرسیده و باید برای حضور در این بازارها اقدامات را جهت اجرا شروع کند.
انتهای پیام/