به گزارش خبرنگار برنا، علیرضا رفیعیپور سرپرست سازمان دامپزشکی کشور، در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: نقش سازمان دامپزشکی در حفظ جان و سرمایه مردم بسیار حیاتی است و به دلیل مسئولیتهای خطیر این سازمان، همکاری رسانهها برای انعکاس دقیق اقدامات دامپزشکی ضروری است.
وی به نقل از مقام معظم رهبری گفت: «در شرایط جنگی باید آرایش جنگی گرفت» و افزود که این جمله کاملاً در چارچوب فعالیتهای دامپزشکی جای میگیرد.
وی تأکید کرد: سازمان دامپزشکی به عنوان مرزبانان حوزه امنیت غذایی، در طول ۳۶۵ روز و بهصورت شبانهروزی، آماده مقابله با تهدیدات هستند.
رفیعیپور ادامه داد: در شرایط خاص و جنگی، سازمان دامپزشکی اقداماتی همچون واکنش سریع، طرحهای تشدید رصد و پایش و آمادهباشهای هشدار را اجرا میکند تا وظایف خطیر خود را به بهترین نحو انجام دهد.
رفیعیپور با اشاره به روز ۱۴ مهر، به نکوداشت خدمات دامپزشکان پرداخت و از تاریخچه و جایگاه این حرفه گفت.
وی از قدمت این رشته یاد کرد و گفت: این حوزه از سال ۱۲۹۶ در ایران فعالیت داشته و ۱۰۰ سال از تأسیس مؤسسه رازی و همچنین تأسیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران که دو سال پیش از دانشگاه تهران آغاز به کار کرده، میگذرد.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی دام نیز ۲۴ سال پیش از سازمان بهداشت جهانی تأسیس شده است.
سرپرست سازمان دامپزشکی کشور دامپزشکی را حوزهای بدون جایگزین دانست و اظهار داشت: در حوزه امنیت غذایی و ایمنی جمعیت دامی کشور، نقش دامپزشکان به مثابه رزمندگان امنیتی است.
رفیعیپور تأکید کرد: در این مسیر حتی شهدایی نیز تقدیم شده و مسیر ارزشمند دامپزشکی همچنان ادامه خواهد داشت.
سرپرست سازمان دامپزشکی کشور، با تأکید بر ماهیت پدافندی و نقش این سازمان در مدیریت بحران، بیان کرد: اهداف سازمان دامپزشکی بر جلوگیری از شیوع بیماریهای دامی و حفظ سرمایه دامی کشور متمرکز است.
وی اشاره کرد: از سال ۱۳۵۰ و حتی پیش از شناخت واژه پدافند، این سازمان در راستای اقدامات پدافندی و پیشگیری از بحرانها فعالیت میکرده است.
رفیعیپور در توضیح اهمیت اقتصادی اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی گفت: این سازمان با هزینههای کم، از خسارات بسیار بزرگ اقتصادی جلوگیری میکند؛ برای مثال کنترل آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سال ۹۶ که دامپزشکی کشور با وجود خسارات زیاد، موفق به کنترل آن شد.
وی همچنین به اهمیت اطلاعرسانی و غنیسازی روابط عمومی سازمان در زمینه آگاهسازی جامعه تأکید کرد و افزود: باید در حوزه روابط عمومیها و رسانه غنیسازی کنیم تا اطلاعرسانی و آگاهسازی برای ذینفعان در شبکههای اجتماعی و مجلات تخصصی به بهترین نحو انجام شود.
سرپرست سازمان دامپزشکی همچنین از مسئولیت این سازمان در حوزههای بهداشت عمومی و پیشگیری از اپیدمیها یاد کرد و گفت: ما مرزبانان امنیت غذایی هستیم و با اجرای برنامههای ملی، از بروز اپیدمیها جلوگیری میکنیم.
متوجه شدم، عذر میخواهم. بگذارید پوشش خبری را به صورت کامل و خط به خط، بدون خلاصهسازی ارائه دهم.
هزینههای سنگین کنترل حیوان گزیدگی در کشور قابل کاهش است
وی با اشاره به ضرورت شفافیت در عملکردهای مدیریتی، تاکید کرد: مدیریت شفاف و مبتنی بر سامانههای نظارتی میتواند انحصارشکنی کرده و به ارتقای سطح خدمترسانی کمک کند.
وی با اشاره به وضعیت بیماریهای دامی، از جمله هاری و حیوانات خانگی و همراه تصریح کرد: اگر شرایط کشور در این زمینه را در پنج سال گذشته با امروز مقایسه کنیم، وضعیت کنونی قابل قبول نیست.
رئیس سازمان دامپزشکی همچنین به هزینههای سنگین کنترل حیوانگزیدگی و بیماریهای مرتبط اشاره کرد و بیان داشت: ما شاهد هزینههای زیادی هستیم که برای درمان بیمارانی که به این بیماریها مبتلا میشوند، صرف میشود. باید تحلیل کنیم که این هزینهها به چه سمتی میرود و چگونه میتوانیم با برنامهریزی مناسب، از این هزینهها کاسته و به سطح استاندارد جهانی برسیم.
رفیعی پور با تاکید بر اینکه ساماندهی سگهای ولگرد در کشور به همکاری همه دستگاهها، از جمله شهرداریها نیاز دارد، تصریح کرد: در پنج سال گذشته کوتاهیهای زیادی صورت گرفته و الان در شرایطی قرار داریم که به یک کارگروه جامع و همکاری مشترک نیازمندیم.
وی افزود: سامانههای نظارتی باید این امکان را فراهم کنند که بتوانیم وضعیت جمعآوری و ساماندهی سگهای ولگرد را رصد کنیم و آمار دقیقی از آن داشته باشیم.
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به زحمات دامپزشکان در واکسیناسیون سگهای ولگرد، گله، نگهبان و پلیس، تاکید کرد که اگر این تلاشها نبود، احتمال افزایش آمار تلفات انسانی بهصورت قابل توجهی وجود داشت.
رفیعی پور اظهار داشت:به عنوان یک کشور پیشرفته انتظار داریم که حتی یک نفر هم به دلیل بیماریهای ناشی از حیوانگزیدگی دچار آسیب نشود. باید به این سمت حرکت کنیم که تلفات انسانی از این بیماری به صفر برسد.
سرپرست سازمان دامپزشکی با اشاره به ضرورت انحصارشکنی و تنوعبخشی از طریق سامانهها گفت: رسانهها میتوانند در این راستا نقشی موثر داشته باشند و با مطالبهگری از مسئولان، شفافیت را در عملکردها ایجاد کنند. در این سیستم، همه باید در معرض تحلیل و ارزیابی قرار بگیریم تا بتوانیم به هدفهای مشترک دست یابیم.
ادامه دارد…