گروه اقتصادی – عباس قاری: بازار خودروی ایران با گردش مالی بیش از 2500 همت در سال بهعنوان یکی از بزرگترین بازارهای مالی کشور محسوب میشود و درهمین بازار بزرگ سالیانه تخلفات میلیاردی از قبیل گرانفروشی، تاخیر در واردات و تحویل خودرو رخ میدهد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، قیمتگذاری خودرو در کشور در گذشته روشی پیچیده داشته؛ گاهی شورای رقابت، گاهی سازمان حمایت و در مقاطعی نیز ستاد تنظیم بازار مسئول تعیین قیمت بودند. اکنون شورای رقابت دستورالعمل قیمتگذاری را تعیین و سازمان حمایت، قیمتها را به وزارت صمت اعلام میکند. وزارت صمت نیز قیمت نهایی را به خودروسازها ابلاغ میکند.
سازمان تعزیرات بهعنوان مرجع شبهقضایی و رسیدگیکننده به تخلفات، بر اساس گزارشهای رسمی، اقدام میکند. اگر سازمانهای مرتبط تخلفی را گزارش کنند، سازمان تعزیرات به آن رسیدگی و در صورت وقوع تخلف، با آن برخورد میکند.سخنگوی سازمان تعزیرات روزگذشته در نشست خبری خود گفت: در ۶ ماه گذشته، بیش از ۲ هزار شکایت از گرانفروشی خودروسازها به ادارهکل تعزیرات استان تهران ثبت شده که برای برخی از این پروندهها، جریمهای بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده است. سخنگوی سازمان تعزیرات، در این نشست خبری اعلام کرد که برخورد با گرانفروشی در کارخانههای مونتاژ خودروی چینی مشروط به گزارش ضابطین و جزئیات مربوط به تخلف است؛ فرقی نمیکند تخلف یک درصد یا ۲۰۰ درصد باشد، در صورت اثبات گرانفروشی، با متخلف برخورد میشود.
به گفته اسفنانی طی یک سال اخیر، گزارشی از سوی ضابطین درباره گرانفروشی خودروسازان نداشتیم، اما در شش ماه گذشته بیش از ۲ هزار شکایت از سوی اشخاص حقیقی برای گرانفروشی خودروسازان در ادارهکل تعزیرات استان تهران ثبت شده که برخی از این پروندهها به صدور جریمههای سنگین منجر شده و پس از قطعی شدن، اجرا خواهد شد؛ مبلغ جریمههای صادره حدود ۶۰۵ هزار میلیارد ریال است.
بر اساس گزارش مردم سالاری، مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی تهران سازمان امور مالیاتی روزگذشته از کشف یک فرار مالیاتی در یک شرکت خودرویی خبر داد و اعلام کرد: در پی فعالیت مشکوک به فرار مالیاتی یک شرکت واردکننده خودرو، یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از معوقات مالیاتی ناشی از فرار مالیاتی شرکت یادشده توسط سازمان امور مالیاتی استیفا شد که هزار میلیارد آن به واسطه مزایدههای صورت گرفته تسویه و مابقی مبالغ نیز در حال پیگیری واریز است.کامران منصور در رابطه با تخلف مالیاتی صورت گرفته توسط این شرکت خودرویی، اظهار کرد: مرتبط با فرار مالیاتی یکی از شرکتهای واردکننده خودرو به مبلغ بیش از هزار میلیارد تومان که پیشتر توسط مدیرعامل این شرکت به تمامی مقامات عالی دولت و مقامات عالی قضایی نیز اطلاعرسانی شده بود، سازمان امور مالیاتی کشور پس از شناسایی ۶۷۱ دستگاه از مجموع خودروهای باقیمانده این شرکت اقدام به برگزاری مزایده کرد.
مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی تهران افزود: به واسطه این مزایده مبلغ هزار میلیارد تومان بخشی از مطالبات عملیات وصول شد و با توجه به شکایت سه شرکت واردکننده خودرو دیگر از عملیات اجرایی سازمان امور مالیاتی و در نتیجه طی مراحل دادرسی اعم از بررسی در سازمان امور مالیاتی و در ادامه دیوان عدالت اداری با توجه به تعارض فیمابین با مقررات همچون شرع و قانون و اعلام سازمان امور مالیاتی کشور به ریاست معزز قوه قضاییه و دستور مساعد ایشان پرونده منجر به اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری شد.
به گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، منصور در پایان گفت: سرانجام با دقت هیات رسیدگی کننده در شعبه دیوان عدالت اداری تمامی اقدامات اجرایی در خصوص دیون مالیاتی با بدهی بیش از هزار میلیارد تومان که در سنوات گذشته منجر به فرار مالیاتی شده بود تایید و در نتیجه عملیات اجرایی در خصوص شناسایی توقیف و برگزاری مزایده نسبت به بخشی از خودروها و تکمیل فرایند اجرایی در آینده با رای قاطع دیوان عدالت اداری مورد تایید قرار گرفت و در نتیجه برگ جدیدی از اقتدار قانون در مقابل متجاوزین به حقوق عمومی گشوده شد.مراحل قطعیت مابقی مالیاتهای شرکت یادشده به ارزش بیش از هفت هزار میلیارد ریال در جریان شناسایی این فرار مالیاتی در جریان رسیدگی و طی مراحل قطعیت با دفاع از حقوق بیت المال قرار دارد.