بر این اساس حقوقبگیرانی که سال آینده ماهانه ۲۴ میلیون تومان یا کمتر حقوق و مزایا میگیرند از پرداخت مالیات حقوق معاف هستند. این عدد در سال جاری دوازده میلیون تومان بوده است.
نکته مهم این است که اگر کسی از چند جا حقوق بگیرد و بیش از یک شغل داشته باشد مجموع حقوق و مزایای دریافتیاش ملاک محاسبه مالیات قابل پرداخت خواهد بود. بر این اساس میزان مالیات قابل پرداخت هر شخص بر اساس پلکان مالیاتی تعریف شده در شکل زیر است.
دلیل افزایش بالای درآمدهای گمرکی چیست؟
درآمدهای گمرکی یا مالیات بر واردات در سال آینده افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است. دلیل این امر پیشبینی رشد بالای واردات نیست بلکه نحوه محاسبه ارزش هر محموله وارداتی است.
در سال جاری برای محاسبه ارزش هر محموله وارداتی، از نرخ ۲۸ هزار و پانصد تومان برای تبدیل دلار به تومان استفاده میشد، اما در سال آینده قرار است این نرخ به صورت شناور و معادل نرخ مرکز مبادله طلا و ارز باشد که در زمان کنونی حدود ۵۰ هزار تومان است. بنابراین در سال آینده واردکننده باید مبلغ بیشتری را تحت عنوان مالیات بر واردات بپردازد و دولت از این محل رشد ۸۵ درصدی درآمد را برای خود پیشبینی کرده است.
نرخ مالیات بر ارزش افزوده ، در سال آینده نیز ۱۰ درصد خواهد بود که یک درصد اضافه شده صرف اجرای تکالیف برنامه هفتم توسعه در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان خواهد شد. نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی یا شرکتها نیز معادل ۲۵ درصد است. البته در راستای حمایت از تولید، نرخ تولیدکنندگان بورسی پنج درصد کاهش خواهد یافت. خودروهای سواری که قیمت روز آنها بیش از ۵ میلیارد تومان باشد، باید نسبت به مازاد این مبلغ مالیاتی برابر با سالانه یک درصد پرداخت کنند.
زمینهای فاقد اعیانی و واحدهای مسکونی با ارزش بیش از ۵۰ میلیارد تومان نیز نسبت به مازاد این مبلغ مشمول مالیات سالانه دو دهم درصدی خواهند بود.