به گزارش برنا، ترامپ تهدیدی برای اقتصاد است، این را ستاد انتخاباتی هریس دیروز شنبه به مدیران ارشد تجاری در آمریکا هشدار داده است.
ستاد انتخاباتی نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به مدیران ارشد تجاری این کشور هشدار داده است که دونالد ترامپ رقیب او و نامزد جمهوریخواه، تهدیدی برای اقتصاد است.
به گفته ستاد انتخاباتی هریس، ترامپ نسبت به دموکراسی و حاکمیت قانون بیتفاوت است و همین امر رشد اقتصادی آمریکا را تهدید میکند.
کارزار ترامپ، اما این موضع را رد کرده و به رای دهندگان در آمریکا گفته در صورت پیروزی نامزد جمهوریخواه در انتخاباتی که روز سهشنبه این هفته پنجم نوامبر برگزار میشود، قیمتها کاهش خواهند یافت و رشد اقتصادی، قویتر از همیشه خواهد بود.
رئیسجمهور سابق که بهعنوان یک میلیاردر نام خود را در املاک و مستغلات بر سر زبانها انداخته، خواستار افزایش تعرفهها برای آوردن کارخانههای بیشتر به ایالات متحده و کاهش مالیات بر ثروتمندان و شرکتها شده و ادعا کرده که این امر منجر به سرمایهگذاری بیشتر میشود.
رئیسجمهور سابق آمریکا در سخنرانی خود خطاب به ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در میشیگان با بیان اینکه ایالات متحده بهتر از همیشه خواهد بود، افزود: ما به فاجعه اقتصادی هریس پایان میدهیم و معجزه اقتصادی ترامپ را کلید میزنیم.
اما روزنامه اکونومیست که از لندن بهروزرسانی میشود نوشت که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی فعلی خود وعدههای جسورانهای داده که باعث ایجاد ترس در سطوح داخلی و خارجی شده، از جمله تعهد به اخراج میلیونها مهاجر غیرقانونی، استفاده از ارتش علیه آنچه او «دیوانههای چپ» خواند که رهبری حزب دموکرات را بر عهده دارند و حتی حملات موشکی به باندهای مواد مخدر که نمونه آن است.
این روزنامه افزود: اگرچه دوره اول ریاستجمهوری ترامپ شاهد بدترین سناریوهای مورد انتظار دموکراتها نبوده، اما بازگشت به دوره دوم به او این اختیار را میدهد که سیاستهایش را به طور مؤثرتر اجرا کند که «تهدیدی جدی برای نهادهای دموکراتیک آمریکا و روابط بینالملل» است.
این روزنامه تأکید میکند که سیاستهای اقتصادی پیشنهادی ترامپ در مبارزات انتخاباتی فعلیاش بلندپروازانه است، اما تأثیرات آنها میتواند فاجعهبار باشد، زیرا او متعهد شده که تعرفههای گمرکی را به ۲۰ درصد برای همه واردات و ۶۰ درصد بر واردات از چین افزایش دهد.
برآوردهای منتشر شده توسط بانک جی پی مورگان چیس نیز نشان میدهد که اجرای تعرفههای پیشنهادی منجر به کاهش رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا بین ۰.۳ تا ۰.۵ درصد در سال اول خواهد شد و تورم این کشور نیز احتمالاً ۱.۵-۲٪ افزایش مییابد.
آدام پوسن از مؤسسه اقتصاد بینالملل پترسون در مصاحبهای با اکونومیست اشاره میکند: «کاهش جریان کالاها و جلوگیری از ورود نیروی کار مهاجر به آمریکا ناگزیر به تورم بالاتر و شاید رکود تورمی منجر میشود».
علاوه بر این، برنامههای ترامپ شامل کاهش قابلتوجه مالیات، با معافیتهای مالیاتی در پاداشها، اضافهکاری و پرداختهای تأمین اجتماعی است که ترس از اختلال در بازار را افزایش میدهد.
این کارشناس به اکونومویست گفته است: برنامههای ترامپ برای اخراج میلیونها مهاجر تهدیدی مستقیم برای بسیاری از بخشهای اقتصادی مانند کشاورزی، ساختوساز و … در آمریکا است که بهشدت به نیروی کار مهاجر متکی هستند.
به گزارش اکونومیست، اجرای این طرحها در عمل دشوار است، زیرا اخراج میلیونها نفر نیازمند نیروی انسانی عظیم و مراحل قانونی است. مایک جانستون، شهردار دموکرات دنور مرکز ایالت کلرادو میگوید: حتی در تصور ترامپ، فرستادن مأموران ICE به هر دری برای دستگیری و اخراج ۱۲ میلیون نفر از مهاجران مقیم آمریکا واقعبینانه نیست.
این روزنامه تأکید کرد که سیاست خارجی تحت دولت دوم ترامپ نگرانیهای گستردهای را در سطح جهانی ایجاد خواهد کرد، زیرا رویکرد غیر قابل پیشبینی او به سیاست خارجی، عدماطمینان نسبت به وی و عملکردهای اقتصادی او را بین متحدان و دشمنان تقویت میکند.
ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود رویکردی نوسانی در سیاست خارجی داشته و از نفوذ شخصی و تجربیات خود به جای برنامه ریزی استراتژیک بلندمدت استفاده کرد.
انتهای پیام/