به گزارش برنا، سید سعید میرشریفی ناظر عالی شرکتهای توزیع برق کشور به ضرورت صرفهجویی در مصرف برق در فصل سرد سال اشاره کرد و در همین رابطه گفت: در فصل سرد سال به دلیل افزایش تقاضای مصرف انرژی گاز در بخش خانگی، تأمین سوخت کافی در بخش نیروگاهی با مشکل مواجه میشود و این در حالی است که در صورت صرفهجویی ۱۰ درصدی مشترکان خانگی در مصرف گاز، مشکل تأمین گاز نیروگاهی حل خواهد شد.
میرشریفی در همین رابطه خاطرنشان ساخت: یکی از مشکلات صنعت برق در فصل سرد سال، افزایش روند استفاده از اسپیلت و داکت اسپیلت برای تولید گرما در بخش خانگی و اداری است و این در حالی است که با این روند، میزان مصرف برق این دو بخش حدوداً 4 برابر افزایش مییابد.
ناظر عالی شرکتهای توزیع برق تاکید کرد: با توجه به کاهش محسوس دما در کشور و محدودیت موجود در تأمین گاز نیروگاهی شایسته مشترکان بخش خانگی با استفاده صحیح از انرژی گاز و برق و رعایت نکات مربوط به صرفهجویی، نسبت به تأمین حداکثری انرژی بخشهای مختلف به ویژه انرژی برق مساعدت لازم را به عمل آورند.
میرشریفی در خصوص اقدامات وزارت نیرو برای افزایش حداکثری ظرفیت تولید برق کشور گفت: وزارت نیرو برنامه و اقدامات متنوعی را برای افزایش حداکثری ظرفیت تولید برق نیروگاهی در دستور کار قرار داده است که منطبق با برنامه هفتم توسعه و در راستای افزایش بهره وری نیروگاهها تعریف شده است.
وی در همین رابطه اظهار داشت: افزایش راندمان واحدهای نیروگاهی مورد بهرهبرداری از راندمان حدود ۳۷% به ۴۴% با اصلاح فرآیندها اعم از بویلر و برج خنککننده و… ، حذف تدریجی و در صورت امکان، تعمیر واحدهای نیروگاهی قدیمی، تکمیل بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی با واحدهای گازی مورد بهرهبرداری در راستای افزایش راندمان و جلوگیری از هدر رفت حرارت خروجی(اگزور) واحدهای گازی از جمله اقدامات بخش افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی است.
ناظر عالی شرکتهای توزیع با اشاره به طرح تشویقی وزارت نیرو در حوزه تولید ادامه داد: در حوزه نیروگاههای مقیاس کوچک (تولید پراکنده) در صورت بازسازی و افزایش راندمان مولدهای تولید پراکندة قدیمی، خرید انرژی تولید شده با نرخ بسیار بالاتر انجام خواهد شد که این اقدام نیز به افزایش جذابیت سرمایهگذاری در این بخش کمک خواهد کرد.
میرشریفی از جانمایی مناسب نیروگاههای جدیدالاحداث و برنامهریزی برای توسعه جدی واحدهای تولید پراکنده و احداث آنها در مجاورت نقاط مصرف که باعث کاهش تلفات شبکه میشود به عنوان دیگر برنامههای وزارت نیرو در حوزه تولید نیروگاهی و افزایش ظرفیتها یاد کرد.
انتهای پیام/