گروه سیاسی- حمید شهریاری: مسعود پزشکیان در حالی نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران شد که در رقابتی تنگاتنگ با رقیبی که چندین دوره در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده بود اما در طی ادوار گذشته نتوانست اعتماد مردم را جلب کند، توانست وی را پشت سر بگذارد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،این اتفاق به قدری برای خود وی شگفت انگیز بود که چندین بار در سخنرانیهای خود گفت که نمیداند چطور شد که رئیس جمهوری ایران شد.
تهمت و افترا از آغاز رقابت انتخاباتی
اما از همان اولین روزهای حضورش در رقابت انتخاباتی تمامی نامزدهای دیگر وی را ادامه دهنده راه دولتهای یازدهم و دوازدهم عنوان کردند اما البته از این نیز پروا نداشتند که بگویند خودشان میخواهند در صورت پیروزی راه دولت سیزدهم را ادامه دهند.
به همین دلیل هر 4 نامزد دیگر یعنی سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، سیدامیرحسین قاضی زادههاشمی و علیرضا زاکانی از همان ابتدای حضورشان و تایید صلاحیت ناگهانی و غیرمنتظره مسعود پزشکیان در انتخابات شمشیرهای خود را برای وی از رو بستند و از همان دقایق اولیه شروع تبلیغات، موج تهمتها و افتراها را به سمت وی روانه کردند و حتی در واپسین ساعات شروع مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری که قرار بود جلیلی به نفع قالیباف از صحنه رقابت خارج شود، با خاموش کردن گوشی همراه خود حتی به دوستانش در جبهه موسوم به انقلاب پشت کرد.
همین موضوع باعث شد که پزشکیان در دوم انتخابات با سعید جلیلی به رقابت بپردازد و در مناظرات دو نفره بخصوص مناظره اول چندین بار وی را به قول معروف فیلتیه پیچ کند.
پس از آن بود که مردم با حضور در پای صندوقهای رای البته بیشتر از دور اول با انتخابات مسعود پزشکیان به سعید جلیلی نه گفتند و وی دوباره روانه دفترش کارش در شورای عالی امنیت ملی کردند.
چیدمان دولت وفاق ملی دغدغه اصلی پزشکیان در آغازین روزها
از همان دقایق اولیه اعلام نتایج انتخابات، تیم دولت سیزدهم که در دستگاههای اجرایی نفوذ کرده بودند، اقدامات خود را برای تثبیت حضور خود و همچنین سوء استفاده حداکثری از اموال بیت المال آغاز کردند که میتوان به مجوزهای غیرقانونی گسترده سازمان اداری و استخدامی برای استخدام نیروهای نزدیک به جبهه پایداری در دولت و همچنین پاداشهای کلان از جمله عشقی رئیس سازمان بورس به خود اشاره کرد.
اما پزشکیان در نامه ای به مخبر که سرپرست ریاست جمهوری بود از وی خواست که جلوی این انتصابات و استخدامها را بگیرد ولی با وجود تایید نامه از سوی مخبر، بازهم نیروهای دولت سیزدهم به عملکرد خود ادامه دادند.
همین موضوع اولین بحران برای رئیس جمهوری بود که تازه وارد پاستور شده و هنوز در فکر چیدن کابینه اش است. به همین دلیل وی مستقیم به سراغ محمد جواد ظریف رفت و از وی خواست که شورای راهبری دولت چهاردهم را تشکیل دهد که شامل کمیتههای مختلف برای انتخاب وزرا میشد.
وی نیز در تلاشی شبانه روزی اقدام به تهیه لیستهای مختلف از افراد متفاوت و کاردان کرد اما بسیاری از اسامی که به رئیس جمهوری معرفی شد به در بسته خورد و تعداد بسیار کمی از فیلتر نهادهای مختلف گذشتند.
استعلام بیشتر آنها براساس بندی از قانون انتصابات که مربوط به حضور فرزندانشان در خارج از کشور میشد، منفی بود به همین دلیل پزشکیان مجبور شد برخی از مانند اسکندر مومنی را برای تصدی وزارتخانهها معرفی کند که انتخاب چندمش بود و یا حتی اسم آنها در لیست اعلامی وجود نداشت.پیش از ارایه لیست وزرا به مجلس ظریف که از سوی پزشکیان به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهوری منصوب شده بود با هجمه گسترده پایداریها استعفا کرد و پزشکیان مجبور شد تا چندین روز درباره استعفای وی فکر کند.
شکستن سد بزرگ تندورهای مجلس در برابر پزشکیان
اما برخی از افراد نیز مانند دکتر ظفرقندی، عباس میدری، صالحی امیری، عباس عراقچی و خانم فرزانه صادق نیز در مجلس به دلیل اینکه یا منصوب به اصلاح طلبان بودند و یا اینکه رابطه نزدیکی با ظریف داشتند و یا اینکه از جنس مونث بودند، تهدید به عدم رای آوری از سوی تندروها شدند.
همین موضوع باعث شد که نمایندگان تندرو مجلس از علی خضریان، امیرحسین ثابتی، مالک شریعتی، حمید رسایی و قاسم روانبخش در جلسات رای اعتماد به نطقهای تندی برعلیه آنها داشته باشند و حتی رئیس مجلس را خطاب قرار دهند که چرا اصلا اجازه داده است که این افراد به مجلس معرفی شوند.
در آخرین نطق پزشکیان پیش از رای اعتماد وی درباره افرادی صحبت کرد که بیشترین مخالفت با آنها بود و به نقل مطالبی از جلسه خود با رهبر انقلاب پرداخت که برخی از وزرای پیشنهادی که تعدادی نمایندگان با آنها مخالف هستند را شخص رهبر انقلاب تایید کرده است.
که با واکنش تند جبهه پایداری مواجه شد اما برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی تمامی وزرای پیشنهادی رای اعتماد گرفتند.
بعد از آن بود که در روزی که قرار بود هیات دولت جدید به مناسبت هفته دولت به دیدار رهبری رفتند، ظریف در واپسین لحظات خود را به دیدار با رهبر انقلاب رساند.پس از آن بود که رهبر انقلاب در آن جلسه تمامی سخنان پزشکیان در جلسه رای اعتماد را تایید و مهر پایانی بر تمامی هجمههای تندروها تا آن زمان علیه دولت زد.
سپس دولت مستقر شد و شروع به بررسی انتصاب مدیران میانی کرد، که تاکنون علارغم اینکه دولت و کشور درگیر مسایل مختلف داخلی و خارجی است، همچنان نتوانسته مدیران هم فکر با دولت را در مناصب مختلف از جمله استانداریها بگمارد که این موضوع نیز جای انتقاد به دولت را دارد.از ابتدای مهرماه نیز دولت وارد بررسی لایحه بودجه سال آینده شد و بیشتر وقت خود را مصروف به تهیه لایحه بودجه کرد که در ابتدای آبان ماه این لایحه که احکام آن است به مجلس تقدیم شد.
پایان ناپذیری کارشکنی تندروها علیه دولت
در طی چند روز اخیر با وجود درگیری دولت بخصوص با رژیم صهیونیستی در جنگ شناختی، همچنان تندروها دست از کارشکنی بر نداشتند که نمونه انرا میتوان در رای به استعفای عبدالکریم حسین زاده نماینده نقده واشنویه مشاهده کرد.
حتی در برخی موارد نیروهای تندرو پزشکیان را به دلیل عدم برکناری ظریف تهدید به زندان کردند و از وی خواستند که یار پزشکیان در جریان انتخابات را از دولت اخراج کند که همچنان پزشکیان در این زمینه مقاومت میکند.
اما این روزها دولت در چند جبهه درحال فعالیت است که میتوان به جبهه درون کشور و مبارزه با تندروها اشاره کرد و به جبهه خارجی که حال جنگ با رژیم صهیونیستی و آمریکاست.
در عین حال اقدامات دولت علارغم انتقاداتی که به آن بخصوص در بعد انتصابات در لایههای مدیران میانی باز میگردد، وجود دارد اما در مجموع دولت نمره قابل قبولی تاکنون دریافت کرده است.
البته چند روز پیش بود که قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهوری در سخنراین گفت که انتخاب دکتر پزشکیان با تدبیر رهبر انقلاب جهت بن بست شکنی در کشور صورت گرفته و خود پزشکیان نیز در اولین سخنرانیاش در حرم امام (ره) گفت که اگر رهبر معظم انقلاب نبودند قطعا نام من از صندوقهای رای خارج نمیشد.
البته همچنان در برخی از شعارهای داده شده از جمله حل مشکلات معیشتی مردم، حل مشکل عفاف و حجاب و همچنین فیلترینگ رای دهندگان به وی چشم انتظار اقدامات عملی دولت هستند و حتی در برخی از موارد درب مشکلات عظیم مردم برهمان پاشنه دولت سیزدهم میچرخد، که امید میرود با فراغت از موضوعات خارجی بتواند به سرعت درباره مشکلات داخلی ورود کرده و آنها را رفع کند. این خواست مردم از کسی است که میگوید صدای
بیصدایان است.