گروه بین الملل – هدیه گلمحمدی: آخرین تلاشهای هریس و ترامپ برای تصاحب آرا معطوف به مرددین به جامعه مسلمانان شده است.در شرایطی که سبد رای آمریکایی به شکل مساوی بین جمهوری خواهان و دموکراتها تقسیم شده است ؛ اقلیتها تعیین کننده نتیجه نهایی محسوب میشوند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش میدهد «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه آمریکا در واپسین مهلت تبلیغات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ به دیدار گروهی از رایدهندگان مسلمان عرب آمریکا در شهر «دیربورن» ایالت «میشیگان» که بیشترین تعداد رایدهندگان عربتبار آمریکایی را دارد رفت تا بتواند از فرصت نارضایتی این رایدهندگان از سیاستهای «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و معاونش «کامالا هریس»، که رقیب انتخاباتی او است به نفع خود استفاده کند.
به نوشته این خبرگزاری، دونالد ترامپ در آخرین تلاشهایش برای جلب آرای رای دهندگان در ایالت کلیدی میشیگان با استقبال جمعیت نسبتا کمی از خود در رستوران Great Commoner در شهر دیربورن مواجه شد.
کلانشهر «دیترویت» در ایالت میشیگان آمریکا میزبان بزرگترین جامعه آمریکاییهای عربتبار بوده و بخش عمده این گروه نیز ساکن شهر دیربورن هستند. «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا در رقابت انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ توانست در شهر در دیربورن با اختلاف سه به یک به برتری دست یابد. اما اخیرا بسیاری از رایدهندگان مسلمان آمریکا که زمانی به حزب دموکرات این کشور در واکنش به سیاستها و مواضع اسلامستیزانه دونالد ترامپ گرایش پیدا کردهاند از این حزب و دولت جو بایدن در پی اعتراض و مخالفت شدید خود با سیاستهایی که بایدن در حمایت از رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه در پیش گرفته روی گردان شده و اکثر آنها گفتهاند که در انتخابات امسال نه به ترامپ رای خواهند داد و نه به هریس.
ترامپ که در سال ۲۰۱۶ آرای ایالت میشیگان را به دست آورده بود، در سال ۲۰۲۰ آن رأیها را به بایدن واگذار کرد. او اکنون سعی دارد با جلب حمایت اعراب و مسلمانان که نقش پررنگی در نتیجه صندوقها در این ایالت دارند، یکی از هفت ایالت کلیدی آمریکا را به خود همراه کند.
به نوشته آسوشیتدپرس، هر چند تعداد زیادی از رهبران دموکرات در جامعه رایدهندگان عرب آمریکا از کامالا هریس حمایت نکردهاند اما همچنین دید بسیار منفی نیز به رقیب جمهوریخواه او، ترامپ، داشته و میگویند که حمایت تعدادی از اعراب و مسلمانان از نامزد جمهوریخواهان بازتاب نظر اکثریت این جامعه رایدهندگان نیست.
هریس روز جمعه در گفتگویی با خبرنگاران ادعا کرد که به داشتن حجم چشمگیری از حمایتهای جامعه اعراب آمریکا از خود «افتخار میکند» و وعده داد که «به فشار وارد کردن برای برقراری آتشبس در غزه و آزاد شدن گروگانها (اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس) ادامه دهد.»
تاریخ تکرار میشود؟
«نیوزویک» در گزارشی با مقایسه نظرسنجیهای اخیر میان دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات نسبت به دو دوره قبلی انتخابات آمریکا نوشت: در نظرسنجیها، موقعیت کنونی «کامالا هریس» در برابر رقیب جمهوریخواه خود بدتر از وضعیت «جو بایدن» در انتخابات ۲۰۲۰ و «هیلاری کلینتون» در ۲۰۱۶ در برابر «دونالد ترامپ» است و این موضوع مسیر کسب ۲۷۰ رای کالج انتخاباتی را برای او دشوار میکند.
تحلیلگران نظرسنجیها برتری بسیار اندک کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری آمریکا نسبت به دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان را نشاندهنده برگزاری انتخاباتی بسیار فشرده و تنگاتنگ در روز سهشنبه میدانند.
نیوزویک با اشاره به عدم امکان هیچگونه پیشبینی در مورد رقابتهای ریاست جمهوری در هفته آخر انتخابات تاکید کرد: در حالی که چهار روز تا روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است، هریس و ترامپ همچنان با شدت به کارزار انتخاباتی خود ادامه داده و در ایالتهای سرنوشتساز (میدان نبرد) ظاهر میشوند.
این گزارش با اشاره به انجام رایگیری زودهنگام در بسیاری از ایالتها و برتری ناچیز هریس نسبت به ترامپ در میانگین نظرسنجیهای ملی نوشت: بر اساس نظرسنجی سایت تحلیلی فایو ثرتی ایت (FiveThirtyEight)، او با ۱.۲ امتیاز پیشتاز است و ۴۸ درصد از رأیدهندگان احتمالی از او حمایت میکنند، در حالی که آمار حمایت از ترامپ ۴۶.۸ درصد را نشان می دهد.
با این حال، نظرسنجی انجام شده از سوی رییل کلییر پولیتیکس (RealClearPolitics) نشان می دهد که ترامپ با ۴۸.۴ درصد در مقایسه با هریس ۴۸.۱، اندکی جلوتر است، که به او ۰.۳ برتری میدهد. مرکز نظرسنجی سیلور بولتون (silver bulletin) متعلق به نیت سیلور آماردان بزرگ آمریکایی، هریس را با ۴۸.۵ درصد در مقابل ترامپ ۴۷.۴، با حاشیه ۱.۱ در صدر قرار میدهد. نیویورک تایمز نیز نتیجه مشابهی را نشان میدهد و هریس با ۴۹ درصد در مقابل ترامپ ۴۸، تنها یک امتیاز نسبت به رقیب خود برتری دارد.
نیوزویک این نتایج را در تضاد شدید با پیشتازیهای «جو بایدن» و «هیلاری کلینتون»، نامزدهای دموکرات در سالهای انتخاباتی ۲۰۲۰ (۱۳۹۷) و ۲۰۱۶ (۱۳۹۳) دانسته و نوشت: بر اساس گزارش فایو ثرتی ایت، در سال ۲۰۲۰، بایدن با ۸.۴ امتیاز از ترامپ پیشی گرفت و به طور مداوم برتری خود را در میان سایر جمعآورندگان نظرسنجی مانند رییل کلییر پولیتیکس و ۲۷۰toWin حفظ کرد. کلینتون نیز در سال ۲۰۱۶ در مدل فایو ثرتی ایت در موقعیت مشابه ۶.۲ امتیاز نسبت به ترامپ برتری داشت، نتیجهای که توسط سایر نظرسنجیها مانند رییل کلییر پولیتیکس و ۲۷۰toWin نیز تکرار شد.
این گزارش در پایان با اشاره به شکست کلینتون در سال ۲۰۱۶ که به رغم کسب آرای مردمی، در کالج الکترال شکست خورد، تاکید کرد: برتری اندک هریس نسبت به ترامپ و چالش نقشه انتخاباتی که بر لزوم کسب ۲۷۰ رای کالج انتخاباتی برای پیروزی در انتخابات تاکید میکند ممکن است سرنوشت هریس را به آنچه برای هیلاری کلینتون اتفاق افتاد، شبیه کند.
آمریکاییها روز سهشنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوقهای رای میروند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.