گروه سیاسی- حمید شهریاری: 17 آبان دولت چهاردهم به صدمین روز استقرار خود در پاستور می رسد و با بررسی اتفاقات در طی روزهای گذشته به نتایج شگفتی در زمینه مواجه دولت با اتفاقات رخ داده می رسیم.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،اگر به بررسی عملکرد دولت چهاردهم در طول صد روز گذشته بپردازیم مهمترین بحرانی که این دولت با آن دست به گریبان بوده است، موضوع اسراییل و اقدامات ایذایی این سگهار آمریکا در منطقه و در قبال ایران است.
بحران صهیونیست
بحرانی که از همان روز اول گریبان دولت و شخص مسعود پزشکیان را گرفت و بخشی از دغدغه روزانه وی را مصروف به خود کرد.
رژیم صهیونیستی در بامداد اولین روز کاری دولت چهاردهم، مهمان رئیس دولت یعنی اسماعیل هنیه که در قطر مستقر بود و برای مراسم تحلیف به ایران سفر کرده بود را در محل اقامتش در شمال تهران با پرتابه سبک به شهادت رساند و کشور و دولت را در بحرانی عمیق فروبرد.
البته دولت چهاردهم و شخص پزشکیان بیدی نبود که با این بادها بلرزد و از همان ابتدای روزهای اولی که هنوز وزرا به مجلس معرفی نشده بودند، پای وزرای خارجه ای به ایران باز شد که طی دهههای قبل حتی حاضر نبودند هواپیمای آنها از آسمان ایران گذر کند.
همین موضوع باعث شد که برای اولین بار وزیر خارجه اردن به تهران سفر کند و حامل پیامی مهم برای ایران باشد یا برخی از سران کشورهای اروپایی از جمله فرانسه در مکالمات تلفنی از شخص پزشکیان خواستند تا عکس العملی نسبت به نقض حاکمیت ملی ایران با ترور اسماعیل هنیه نشان ندهد که پزشکیان پاسخ ندادن ایران را منوط به صلح و خروج اسراییل از نوار عزه کرد اما کشورهای فعال در این زمینه یا نتوانستند و یا نخواستند که این خواسته را اجرایی کنند.
به همین دلیل این بحران هر روز گسترده تر شد تا جاییکه در اولین اقدام فواد شکر برجسته ترین فرمانده حزب الله در حومه بیروت ترور شد و سپس ماجرای پیجرها رخ داد تا درنهایت به شهادت سید مقاومت سید حسن نصرالله وهاشم صفی الدین ختم شد.
از سوی دیگر یحیی السنوار رئیس سیاسی حماس نیز در نبردی شجاعانه و تن به تن با صهیونیستها در غزه به شهادت رسید و این زنجیره با ترور دیگر مقامات ارشد حزب الله ادامه یافت تا اینکه اسراییل قصد خود را برای ورود به خاک لبنان اعلام کرد.
اما از سوی دیگر در طی روزهای گذشته این مسعود پزشکیان بود که با سفر به نیویورک و سخنرانیهای خود در برنامههای مختلف بخصوص مجمع عمومی بر عزم ایران جهت افزایش آرامش در منطقه تاکید کرد ولی پس از شهادت سیدحسن نصرالله دیگر مجالی برای خویشتنداری مشاهده نشد.
وعده صادق 2، شروع ماجرا
به همین دلیل شورای عالی امنیت ملی ایران در اولین نشست فوری خود تصمیم گرفت که عملیات وعده صادق 2 را اجرا کند و مراکز حساس و نظامی این رژیم در اسراییل را مورد حمله موشکی آن هم با بیش از 180 موشکهایپرسونیک پیشرفته مورد حمله قرار دهد.
در این حملات که حداقل در دو موج انجام شد مراکز نظامی بخصوص سه پایگاه هوایی این رژیم از جمله نواتیم مورد حمله مستقیم ایران قرار گرفت که با انتشار فیلم و عکسهای مرتبط با آن مشخص شد که ایران در اقدام نظامی صورت گرفته تقریبا به تمامی اهداف خود رسیده است.
این حمله مستقیم بازتاب فراوانی در جهان داشت. پس از آن بود که مسعود پزشکیان در سفری از پیش مشخص شده با شجاعت به قطر سفر کرد و در اجلاس مجمع همکاریهای کشورهای آسیایی حضور یافت.
در این سفر وی بطور کامل درباره موضوعات خاورمیانه و غزه به دفاع از محور مقاومت پرداخت و خواستار توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع شد.
در جریان سفر به قطر خبرنگاری از وی درباره اینکه نمی ترسد با توجه به اقدامات اسراییل به شهادت برسد گفت، شهادت بهتر از مردن به اشکال دیگر است.
وی پس از سفری یک روزه به تهران برگشت و فردای آن روز در اجتماع عظیم مردم تهران که برای گرامیداشت یاد و خاطره سید مقاومت حضور و استماع سخنان رهبر انقلاب به مصلی تهران آمده بودند، شرکت کرد.
دستورات شجاعانه پزشکیان در حمایت از مقاومت
رهبر معظم انقلاب نیز در نمازجمعه بر پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی تاکید کردند اگر اسراییل بخواهد پاسخ ایران را بدهد نه تعلل می کنیم و نه شتابزده عمل خواهیم کرد اما هرچه مقامات سیاسی و نظامی تصمیم بگیرند، اجرا خواهد شد.
پس از نماز جمعه تهران بود که خبر رسید سیدعباس عراقچی وزیر خارجه ایران در اقدامی شجاعانه به همراه محموله ای از کمکهای بشردوستانه و پزشکی به لبنان سفر کرده و هواپیمای وی در فرودگاه رفیق الحریری بیروت به زمین نشته است.
این اقدام عراقچی که با دستور شخص پزشکیان برای شکستن حصر لبنان انجام شد، بازتاب فراوانی در میان کشورهای جهان داشت و همگان لب به تحسین عراقچی باز کردند حتی شهرداری تهران که در صدر آن علیرضا زاکانی یکی از منتقدان دولت کنونی و تیم وزرات خارجه است، در بنری کم نظیر، مسعود پزشکیان و عباس عراقچی را لشکر نصر نامید. از سوی دیگر دیپلماسی به کنار آمد و سفرهای متعدد وزیر خارجه به کشورهای منطقه آغاز شد تا دستاورد وعده صادق 2 مانند وعده صادق یک ابتر نماند و آنرا بتوان در ذهن تمامی دوست و دشمن نشاند که ایران کشوری صلح طلب است اما از جنگ هیچ واهمه ای ندارد.
دیدارها و سفرهای متعدد و خستگی ناپذیر وزارخارجه دولت چهاردهم به کشورهای مختلف بخصوص کشورهای منطقه باعث شد که آنها اعلام کنند که درصورت پاسخ اسراییل به ایران، آسمان خود را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار نخواهند داد و از اقدام این رژیم نیز حمایت نمی کنند.
از طرف دیگر پزشکیان در ابتدای آبان ماه به روسیه جهت شرکت در اجلاس کشورهای بریکس و بریکس پلاس سفر کرد. این اولین حضورایران بصورت رسمی در اجلاس سران کشورهای بریکس بود. در حاشیه این نشست نیز پزشکیان با سران و مقامات دیگر کشورهای عضو دیدار و گفت وگو کرد و برلزوم پایان دادن به اقدامات خودسرانه وخارج از معاهدات بین المللی رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
برنامهریزی برای وعده صادق 3
اما در اولین ساعات روز شنبه 5 آبان ماه با شنیده شدن صدای انفجار در تهران، بسیاری از نگاهها از دیگر نقاط جهان به سمت ایران چرخید و پیگیر اخباری شدند که نشان می داد رژیم صهیونیستی شرارتی جدید آغاز کرده است. البته این اقدام صهیونیستها با رشادت پدافندهوایی کشور تاحدود بسیار زیادی بی اثر شد و تقریبا این رژیم نتوانست به اهداف خود دست یابد در حالیکه رسانههای غربی به دنبال بزرگنمایی این اقدام بودند و یا برخی از داخلیها قصد داشتند این شرارت را کوچک نشان دهند رهبر انقلاب در دیدار با خانواده شهدای امنیت تاکید کردند که این اقدام نه باید بزرگ نمایی شود و نه کوچک انگاری. ایشان بر پاسخ ایران به اسراییل تاکید کردند اما انجام این اقدام را در گرو تصمیم سیاستمداران و نظامیان دانستند.
پس از آن بود که پزشکیان در جلسه هیات دولت گفت که باید این جانی(نتانیاهو) را باید سر جای خود بنشاند.
حال با وجود این همه اتفاقات نادر پس از استقرار دولت چهاردهم در پاستور، دولت در بعد مسایل داخلی نیز بسیار فعال بوده از جمله تشکیل هیات دولت و ارایه لایحه بودجه به مجلس که در گزارشهای بعدی درباره موضوعات داخلی نیز
صحبت خواهیم کرد.